Kesklinna valitsus ei suuda takistada suplemist Russalka juures

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Russalka taha on aastatega tekkinud mitteametlik rand.
Russalka taha on aastatega tekkinud mitteametlik rand. Foto: Marianne Loorents

Tervisekaitseinspektsioon ja Tallinna kesklinna valitsus proovivad ühiselt leida lahendust Russalka taha tekkinud mitteametlikule supluskohale, kus vee puhtust keegi mõõtmas ei käi.

Tervisekaitseinspektsiooni avalike suhete juht Iiris Saluri rääkis postimee.ee´le, et kuigi merevee puhtust Russalka juures ei ole mõõdetud, ei saa seal suplemine ohutu olla, sest supluspaik asub väga ebasobivas kohas.

«Sinna suubub Lasnamäe sadeveetoru, rannariba on autorohke Pirita tee külje all, Tallinn sadam oma laevaliiklusega on seal samas ümber nurga,» seletas Saluri.

Saluri lisas, et mitteametlike randade märgistamine on kohaliku omavalistuse otsus.
«Märgistuseta rannas suplemine toimub ujuja enda vastutusel. Samas ei saa ju omavalitsus ka igale veekogule «ujumine keelatud!» silti juurde panna. Sama hästi võiks siis ju ka sildistada Kadrioru ja Snelli tiigid,» rääkis Saluri.

Tallinna kesklinna linnaosavanem Marek Jürgenson teatas, et linna üldplaneering ei näe ette ametliku suplusranna rajamist Russalka randa, samuti lisas ta, et suplust keelavad märgid on randa korduvalt paigaldatud, kuid pahatahtlikud käed käivad neid eemaldamas.

«Russalka ranna piirkonnas alustatakse eeldatavasti 2009-2010 aastal Põhjaväila selle lõigu ehitusi, mis muudab tunduvalt Russalka- Kesklinna sadama vahelise ala rannajoone ilmet ja kasutamist. Kindlasti uurime ka teiste linna ametiasutuste arvamust, kas Russalka randa võib tulevikus kaaluda ametliku supluskoha rajamist ja siis ka juba vee kvaliteedi uuringute tellimist,» teatas Jürgenson.

Kehtiv seadusandlus nõuab ametlike supluskohtade tähistamist, mitteametlike kohtade tähistamist ükski regulatsioon ei nõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles