“OP!” näitab Sõme­ru keskusehoonet

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.


Eesti Televisiooni kultuurisaate “OP!” võttegrupp salvestas 19. jaanuaril Sõmeru keskusehoonet tutvustava saatelõigu, mida näeb teles täna.


2004. a sügisel kuulutas Sõmeru vald välja arhitektuurikon­kursi, millest võidutööks tunnistati Ralf Lõokese ja Maarja Kase “Kõrreline”. 3. septembril 2010 avati hoone pidulikult.


Keskusehoone on kavandatud kohaliku elu vajadusi arvestades mitmeotstarbelisena, koon­dades raamatukogu, 190kohalise saali, huviringitoad, eakate päevakeskuse, vallavalitsuse kabinetid ja volikogu istungite saali. Maja keskel on kolm sisehoovi: klubi aed, raamatukogu aed ja vallavalitsuse lipuväljak.


Keskusehoone on pälvinud palju tähelepanu nii Eestis kui välismaal. Saadet “OP!” koos arhitektide kommentaaridega on võimalik vaadata ETVs teisipäeval, 25. jaanuaril kell 21.40, kordus kolmapäeva päeval ja ETV2s laupäeval kell 10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles