Tuttavat noormeest pussitanud neiu pääses vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Harju maakohus mõistis kriminaalkorras süüdi oma tuttavale noormehele noahoobiga eluohtlikke vigastusi põhjustanud neiu, kuid säästis teda vanglast ja määras tingimisi karistuse.


Süüdistuse järgi pani Kristina raske kuriteo toime 2007. aasta novembris, kui oli alles 17-aastane. Neiul tekkis Tallinnas Vikerlase tänaval toimunud peol tüli tuttava Markoga, kellele ta noaga rindu lõi. Noormees sai raskelt vigastada, kuid meedikud suutsid tema elu päästa.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Kristinale süüdistuse eluohtlike vigastuste tahtlikus tekitamises ning saatis kohtu alla.

Sel nädalal jõustunud otsusega pääses neiu siiski vanglast, kuna kohus määras talle tingimisi karistuse. Kohus määras Kristinale tingimisi kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vangistuse kahe aasta ja 10 kuu pikkuse katseajaga. Ühtlasi keelas kohus neiul pruukida alkoholi ja narkootikume.

Kohtus selgus, et noahoobi saanud noormees oli pärast veretööd süüalusega ära leppinud ning soovis samuti, et kohus neiut vanglasse ei saadaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles