Aasta lõpp on olnud pangakontorites tunneterohke

Kristo Kivisoo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Swedbanki Paide ja Türi kontori juhataja Maie Põder ütles, et tänavune detsember on pangakontorites kahtlemata kõige tunneterikkam kuu. «Emotsioone on igasuguseid, aga valdav on, et euro välimus ei meeldi, Eesti krooni peetakse ikka ilusamaks,» selgitas ta. «Aga on ka neid, kes ütlevad, et vahet pole, mis värvi kass on, peaasi, et hiiri püüab.»
Põder lisas, et need, kes käivad välismaal tööl ja saavad palka eurodes, ning laenumaksjad, kel jääb edaspidi ära valuuta konverteerimine, saavad euro tuleku üle vaid rõõmu tunda.
Pangakontor on aasta lõpus ka tavapärasest oluliselt rahvarohkem. Kuigi kroonikampaania algas juba oktoobris, sai müntide vahetamine Põdra ütlust mööda hoo sisse alles detsembris.
Kel on veel mündid panka toomata, võiksid seda teha enne aastavahetust. «Suuremad kogused võiks nüüd ära tuua, sest mingil ajal reguleeritakse mündimasin euromüntidele ja siis võib minna rohkem aega,» lausus ta.
Põder lisas, et nii paberraha kui münte saab Paides ja Türil vahetada kuni 30. juunini.
Euromüntide stardikomplekte ostetakse Swedbanki kontoritest aktiivsemalt, kui Põder oleks oodanud. «Poleks arvanud, et huvi on nii suur, stardikomplekte tulevad ostma ka need inimesed, kes pole aastaid pangakontoris käinud, aga nüüd vaatavad nemadki oma rahaasjad üle,» ütles ta.
Komplekti Eesti kroone ja münte jätab Põder endale alles. «Jätan mälestuseks, et selline see Eesti raha välja nägi,» lisas ta.
Põder tunnistas, et talle on jäänud mulje, nagu jätaksid paljud inimesed Eesti kroone alles  mõttega, et hiljem selle pealt teenida. «Rahateenimise võimalusi on kindlasti rohkem ja paremaid,» sõnas ta.
SEB Paide kontori juhataja Tiina Ormisson ütles, et nii mündikampaania kui ka euromüntide stardikomplektide müük on läinud üllatavalt kenasti ja rahulikult. «Teavitusaeg on olnud pikk ja ärevust tekitab just teadmatus,» põhjendas ta.
Ormisson oli valmis sellekski, et inimesed tahavad juba detsembris eurosid sularahana koju viia, aga huvi kroonide eurodeks vahetamise vastu on siiani olnud suhteliselt väike.
Võimalust veel aasta viimasel päeval oma kroonid eurodeks vahetada pakub SEB Paide kontor õhtul kella 18ni. «Automaate häälestatakse siis juba ümber,» põhjendas Ormisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles