Aas: mošee rajamise Tallinna otsustab riik

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Badshahi mošee Pakistanis.
Pildil on Badshahi mošee Pakistanis. Foto: AP / Scanpix

Tallinna abilinnapea Taavi Aasa sõnul edastatakse Araabia šeigi soov rajada mošeed edasi valitsusele, kuna just riik peab selle rajamise otsustama.

Aasa sõnul ei kuulu linnavalitsuse pädevusse riigi välispoliitikat ning Eesti globaalset arengut mõjutavate otsuste langetamine, teatas Raepress.

Araabia emiraadi Sharjah valitseja šeik Sultan bin Muhammad al-Qasimi saatis Tallinna linnavalitsusele kirja, kus palutakse sobivat maatükki Eesti moslemitele mõeldud mošee ja kultuurikeskuse ehitamiseks ning avaldatakse lootust, et see saab tugevaks motivaatoriks meie riikide, inimeste ja kultuuride suhete tugevdamiseks.

«Mis puutub palvesse eraldada maatükk, siis praktikas puudub Tallinnal selleks võimalus, kuna enamik vabu maid on pealinnas seni riigi omandis ja valitsus ei rutta nende munitsipaliseerimisega. Sooviga omandada kinnistu pühakoja rajamiseks tuleks pöörduda riigi maa-ametisse, kes tegeleb linnas asuvate vabade maade müügiga vabaturul,» selgitas Aas.

«Eesti on demokraatlik riik ja selleks, et pealinnas midagi ehitada, on igal arendajal võimalus omandada vajalik kinnistu ning algatada planeerimistoimingud. See, millise otstarbega ning millises mahus hoone kinnistule sobib, sõltub kehtivast üldplaneeringust ja linnaehituslikest analüüsidest, heast planeerimistavast ning linnaosade halduskogude ja linnaametite kooskõlastustest,» lisas Aas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles