Rüütmanni taskus lõõtsub tuul

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Rüütmann
Toomas Rüütmann Foto: Mihkel Maripuu

Vastuseks TR Majade võlakirjad omandanud SEB pankrotinõudele ähvardas endine autoärimees Toomas Rüütmann oma võlausaldajad sootuks rahata jätta.


SEB advokaadid Jaanus Mody ja Valdo Lips tunnistasid, et andsid kohtule osa dokumente üle alles istungile eelneval õhtul, kuna kartsid Rüütmanni skeemitamist, kirjutab

Äripäev

.

Nende pingutusi jälgides Rüütmann vaid muigas. Kohtusse ilmus ta oma uue advokaadi Siim Roode saatel, kes vedas dokumentidest pungil ratastega reisikotti.

«Minul kui eraisikul ei ole kodus 10 miljonit eurot (TR Majade võlakirjaemissiooni maht - toim),» teatas Rüütmann aripaev.ee-le pärast kohtuistungit. Mees peab oma äparduste peasüüdlaseks SEBd ning lühiajaliste laenude refinatseerimisest keeldunud panku.

«Panka minnes oli mul suur hulk vara ja ma kuulasin panga nõu. Pank on maja sees oma viga tunnistanud - emissiooniga tegelenud inimesed on kas töölt lahkunud või pikal haigusepuhkusel. Pangal on aeg ka avalikult vastutada,» rääkis Rüütmann.

Ajutise pankrotihalduri hinnangul ulatuvad Rüütmanni kohustused 240 miljoni kroonini, kuid vara on vaid 36 miljoni eest ning seegi pole likviidne. Rüütmanni pangaarvetel on 35 000 krooni.

Rüütmann väitis, et tema makseraskused on ajutised ning kohustused 240 miljonist kroonist väiksemad. Kohtule antud vastustest selgus, et kogu Rüütmanni aeg ja energia kulub praegu uue skeemi kokkupanekuks, millega vastavatud Rakvere Põhjakeskust tagasi krabada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles