Päästjad tõid pulli kaevust välja

Toomas Herm
, Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pull pärast kaevust pääsemist.
Pull pärast kaevust pääsemist. Foto: Teet Suur / Virumaa Teataja

700 kilogrammi kaaluv pull kukkus esmaspäeva õhtul Haljala vallas Põdruse külas kaevu, kust päästjad ta ekskavaatoriga välja sikutasid.


Pullikarja pidav talunik, kes ei soovinud oma nime avalikustada, rääkis, et ilmselt ehmatas loomi mõni hulkuv koer, ja ehmunud veised tormasid aedikust välja. Üks sattus lauda läheduses vanale kaevule, millele pandud puust prussid ei pidanud looma raskusele vastu, ja pull prantsatas kahe ja poole meetri sügavusse auku, saades šoki.



Sündmuskohale kihutanud Rakvere päästekomando rühmapealik Tiit Sakkos rääkis, et kohale jõudes avanes neile sünge pilt: «Loom oli kägaras kaevus.» Kohe oli selge, et nii suurt looma august välja tõmmata lihtne pole.



Päästjad plaanisid esialgu, et enne sikutamist teeb loomaarst pullile uinutava süsti. «Sülti oleks olnud veel raskem tõsta,» selgitas Sakkos, miks süsti tegemise plaanist loobuti.


Päästetöid juhtinud operatiivkorrapidajal õnnestus Sõmerult ühelt ettevõttelt ekskavaator kohale tellida.



Ühe variandina kaaluti auk lahti kaevata. Sellest plaanist aga tuli samuti loobuda, sest kaevamine oleks niigi šokis looma veelgi rohkem häirinud. Seepärast otsustasid pritsimehed kasutada ekskavaatori tõstejõudu.



Sakkose sõnul esimene katse ebaõnnestus, sest rihmad libisesid tõstmise käigus ära. Loom lasti talle suuremat häda tegemata auku tagasi.



Koormarakmetele võeti lisaks veoköis. Sedapuhku tõste õnnestus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles