Repliik: Milline inimene?

, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Johanson
Katrin Johanson Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui ajalehesabade testid stiilis «Milline inimene te olete?» jätavad mind külmaks isegi ooteruumi igavuses, siis e-Riigi Akadeemia koostatud valijakompassi asusin täitma põnevusega. Tuttavate jutt, milliseid uskumatuid avastusi nad selle varal enda kohta olid teinud, tekitas ärevust. Mis saab siis, kui selgub, et minus peitub hoolikalt varjatud keskerakondlane?

Ausalt öeldes ei pidanud ma seda tulemust tõenäoliseks. Pigem kartsin, et olen parempoolsem, kui tahan endale tunnistada. Testi tulemus kinnitas siiski täpselt seda, mida olin enda kohta teadnud. Paraku näitas see ka tõsiasja, et kui mõne erakonna propageeritav mõtteviis võibki tunduda vastuvõetav, siis parteilased on seda oma tegevusega kompromiteerinud.

Küllap seisab tänavu paljude ees küsimus, kas eelistada ideed või poliitilist pragmatismi. On veel kolmaski võimalus: lihtsalt valida intelligentne ja usaldusväärne kandidaat. Sel juhul tuleb kindel olla oma heas inimeste tundmises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles