Kalle Laanet asub riigikogu Saarte ühendust juhtima

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalle Laanet.
Kalle Laanet. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Riigikogus moodustati täna taas Saarte ühendus, millesse kuulub 22 liiget ja mida asub juhtima Kalle Laanet.

Aseesimeesteks valiti Annely Akkermann, Kalev Kotkas, Urve Tiidus ja Imre Sooäär, teatas riigikogu pressitalitus.

Laanet näeb ühendust tegutsemas erakondadeülese üksusena. «Soovime ühenduse aktiivse tegevusega anda olulise panuse saartega seotud aktuaalsete probleemide lahendamiseks ja saarte arengu kindlustamiseks,» rõhutas Laanet.

Kaks eelmist riigikogu koosseisu ühenduse eesotsas olnud Sooäär meenutas, et 50-protsendiline sõidusoodustus saarte elanikele ja ettevõtjatele oli eelmises koosseisus kindlasti ühenduse üks suurim töövõit, mis sündis tänu kõigi liikmete aktiivsele osavõtule, nii opositsiooni kui ka koalitsiooni poolelt. «Samuti püsiasustusega väikesaarte seaduse muudatused, saartevahid, sadamate arendamine ja mitmed muud saarte jaoks olulised teemad, mis on oluliselt parandanud elukvaliteeti Eesti saartel,» märkis Sooäär.

Järgmine nädal koguneb ühenduse juhatus esimesele istungile konkreetse tööplaani koostamiseks.

Riigikogus moodustati täna ka Eesti-Austria, Eesti-Poola, Eesti-Slovakkia ja Eesti-Vene parlamendirühmad.

Eesti-Austria parlamendirühmas on 15 liiget. Esimeheks valiti Maret Maripuu, aseesimeesteks Mailis Reps ja Aivar Sõerd. Eesti-Poola parlamendirühmas on 14 liiget. Esimeheks valiti Aadu Must ja aseesimeheks Kalev Kallo. Eesti-Slovakkia parlamendirühmas on 14 liiget. Esimeheks valiti Rainer Vakra ja aseesimeheks Taavi Rõivas.  Eesti-Vene parlamendirühmas on 47 liiget. Esimeheks valiti Urmas Klaas, aseesimeesteks Valeri Korb ja Sven Sester.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles