Mõrvasüüdistusest pääsenud mehed mõisteti süüdi röövimises

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viru maakohus mõistis röövimises süüdi kolm meest, keda algselt süüdistati eaka naise röövmõrvas.

Kuna mõrvasüüdistus ei leidnud kohtus tõendamist, otsustas prokurör 38-aastase Rustans Mitrauskise, 39-aastase Gunnar Simanise ja 56-aastase Georg Šaškovi teo ümber kvalifitseerida röövimiseks.

Röövimise eest nõudis prokurör aga Mitrauskisele ja Simanisele kolm aastat vangistust ning Šaškovile nelja-aastast vangistust.

Viru maakohus mõistiski kohtualused röövimises süüdi. Šaškov sai nelja-aastase vangistuse, mille ta oli aga kohtueelsel ajal juba kandnud ning seega pääses ta otse kohtusaalis vabadusse. Simanisele mõistis kohus kuueaastase vangistuse, millest ta on samuti enamuse juba varasemalt kandnud ning trellide taga peab ta veel olema kaks kuud ja 21 päeva.

Mitrauskis pidi vastu võtma kolmeaastase vangistuse, mille ta on samuti juba eelnevalt kandnud, kuid vabadusse ta siiski ei pääsenud. Nimelt on Läti ametivõimud karistanud teda ühe teise kuriteo eest kahe aasta ja ühe kuu pikkuse vangistusega, mis tal tuleb veel kanda.

Kohus jättis menetluskulud riigi kanda.

Süüdistuse järgi toimus julm kuritöö 1999. aasta 2. juunil Järvamaal, kus Mistrauskis, Simanis ja Šaškov tungisid 80-aastase Maria Minejeva tallu ja nõudsid raha viina ostmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles