Jõhkrate peksjate karistused jäävad lõplikult jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus
Kohus Foto: Elmo Riig / Sakala

Jõhkras peksmises osalenud kolmele mehele kahes esimeses kohtuastmes määratud vangistused jäävad lõplikult jõusse, kuna riigikohus ei võtnud kolmapäeval menetlusse nende kaitsjate kassatsioonkaebuseid.

Harju maakohus leidis mullu juuni alguses, et 31-aastase Svjatoslav Prokošiki ning tema kaaslaste Deniss Kašpirovski (29) ja Vassili Bõstrovi (32) süü on tõendatud kannatanule eluohtlike vigastuste tekitamises, millega kaasnes raske kehaline haigus. Kašpirovskile mõistis kohus viieaastase reaalse vangistuse, ülejäänud kohtualused pääsesid mõnekuulise šokivangistusega.

Kohtualused polnud lahendiga rahul ning nende kaitsjad esitasid apellatsioonkaebused Tallinna ringkonnakohtusse. Kaitsjad leidsid, et nende kaitsealuste süü eluohtliku vigastuse tekitamises pole tõendatud, kuid ringkonnakohus jättis veebruari keskel maakohtu lahendi siiski muutmata.

Seepeale esitasid kõigi kolme süüdistatava kaitsjad kassatsioonkaebused riigikohtusse, kuid need ei saanud kolmapäeval menetlusluba. Seega jõustus otsus lõplikult.

Süüdistuse järgi panid Kašpirovski, Bõstrov ja Prokošin raske kuriteo toime 2008. aasta 8. juuni õhtul, kui nad sõitsid autoga Tallinnas Vabriku tänavale, et kohtuda tuttava mehega. Eelnevalt olid nad mehele helistanud, et viimane ikka kohtumisele tuleks.

Kui mees süüdistatavate auto juurde jõudis, väljus Kašpirovski sõidukist ning hakkas sõnagi lausumata kannatanut kaasa võetud puukaikaga peksma. Kohe ühinesid temaga ka Bõstrov ja Prokošin, kes peksid kannatanut kaigastega vastu keha, jalgu ja pead.

Mehed lõpetasid peksmise alles siis, kui üks juhuslik mööduja toimunut märkas. Samuti nägi juhtunut majaaknast pealt kannatanu abikaasa, kes politseisse helistas.

Korrakaitsjad tuvastasid kiiresti kannatanut rünnanud meeste isikud ning kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur neile süüdistuse eluohtlike vigastuste tekitamises, millega kaasnes raske kehaline haigus.

Ükski süüdistatav end mai alguses alanud protsessil süüdi ei tunnistanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles